Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/fotovide/public_html/include/functii.php on line 32
Foto Video Iasi * Optaţi pentru fimarea în format Standard Full HD sau 4K?
servicii foto video iasi
foto iasi video iasiStudio Foto Video Iasi
servicii foto video Optiuni Foto Video Iasi Acasa - Foto Video Iasi Despre noi - Foto Video Iasi Servicii - Foto Video Iasi Pachete - Foto Video Iasi Portofoliu - Foto Video Iasi Stiri Recomandari - Foto Video Iasi Contact - Foto Video Iasi foto iasi video iasi
foto iasi video iasi

Optaţi pentru fimarea în format Standard Full HD sau 4K?


In primul rand, de ce avem nevoie de HDTV?
Intotdeauna ne-am dorit ca, privind la TV sa experimentam senzatii cat mai apropiate de cele din incinta unui cinema. Iata ca acest lucru este in sfarsit posibil prin HDTV si sistemele audio digitale asociate in mod curent cu acest standard. Sintagma “cinema la tine acasa” prinde in sfarsit contur. De asemenea, iubitorii sportului pot trai senzatia prezentei alaturi de echipa favorita in atmosfera stadioanelor sau a salilor de sport din lumea intreaga.

Ce poate fi mai incitant decat sa urmaresti un meci de fotbal in atmosfera incinsa din tribune sau sa-ti sustii favoritii direct din incinta arenelor de tenis, handbal etc. si totusi …. sa fii acasa. Iata ca, acum toate aceste dorinte pot fi indeplinite prin existenta HDTV.


Ce este de fapt HDTV din punct de vedere tehnic?
Înalta definiție asigurata de standardul HDTV va asigura vizionarea imaginilor cu o claritate incredibilă şi sunet de o înalta calitate. Noțiunea de realitate virtuala capătă un nou sens și devine accesibila la domiciliu.

Vizionarea filmelor Blu-ray Disc™ devine un competitor al vizionarii filmelor la cinema.

Dacă dorim să definim acest standard de imagine din punct de vedere tehnic putem folosi diferite unități de măsură. În general, în perioada actuala veți auzi termeni de genul “720 pixeli”. Un pixel este un punct de culoare pe suprafața imaginii. Mai exact, termenul vine din limba engleza (PICture ELement). Acest termen a apărut odată cu adoptarea prelucrării digitale a imaginilor (nevoia de a împarți imaginea în parți componente cât mai mici).

Deci, putem defini mărimea unei imagini (și implicit nivelul de detalii pe care aceasta le oferă) comunicând dimensiunea acestei imagini în pixeli sau puncte de culoare). Aceste puncte așezate unul lângă altul formează imaginea, ca o tabla de șah – de aici termeni de genul “720x576” care exprimă rezoluția imaginii respective.

Ce rezoluție?
Televizoarele cu definiție standard PAL afișează 720 x 576 pixeli sau 576 de linii de 720 pixeli fiecare.

Ecranele televizoarelor cu înaltă definiție dispun de următoarele rezoluții: HD 1280 x 720, Full HD 1920 x 1080, 4K sau UHD 3840 x 2160.

Calitatea imaginii evoluează în sens pozitiv odată cu creșterea numărului de pixeli afișat.
Așadar, mai mulți pixeli înseamnă o rezoluție mai bună și imagini de o calitate mai buna.

Diferența între înalta definiție și definiția standard nu constă doar în numărul de pixeli afișat pe ecran ci și în modul în care este afișată imaginea pe ecran (frame-ul). Este vorba de diferența dintre semnalul progresiv şi semnalul întreţesut.

Formatul întrețesut: imaginea se formează pe ecran în două etape, mai întâi fiind afișate liniile impare şi apoi cele pare. Imaginea se formează bazându-se pe întârzierea percepției ochiului uman care este de aproximativ 1/10s. Astfel, deși liniile componente se afișează alternativ, ochiul percepe o imagine unitara. Consecința modului de formare a imaginii este un efect de pâlpâire a imaginii ce apare ocazional.

Un semnal progresiv este mult mai avansat, toată informația fiind scrisă dintr-o dată pe ecran, ceea ce înseamnă că puteți vedea imediat toate detaliile. Acest principiu Cele mai utilizate formate HD (high definition) sunt 720p, 1080i şi 1080p, 2160i si 2160p UHD. Aceste standard ne dau informații despre cât de mare este rezoluția folosita și care este principiul de formare al imaginii afișate (‘i’ înseamnă întrețesut şi ‘p’ for progresiv).

Datorită standardizării acestor rezoluții, au apărut logo-uri înregistrate care, pentru cunoscători furnizează toate informațiile necesare interpretării standardului pe care îl definesc.1681 citiri | Autor: Foto-Video-Iasi.ro | Publicat in data de 12 Februarie 2010 |
foto iasi video iasi
parteneri - foto video iasi Schimb de linkuri - foto video iasi Noutati - foto video iasi Traditie - foto video iasi Rezervari si Programari - foto video iasi
foto iasi video iasi
Filmare Nunti Iasi Fotograf Nunti Iasi Filmare Fotograf Evenimente Iasi Realizare Spoturi Video Iasi Fotografii de Produs Iasi
Filmare Fotograf Petreceri Iasi Filmare Cumatrii iasi Botezuri Iasi Filmare Fotograf Reuniuni Iasi  Echipamente Filmare Fotografiere Iasi
foto iasi video iasi
Copyright by Image Studios © 2010
Realizat de www.euromarket.ro
Share | statistici